Historien om grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.
D A N N E R
— en grevinde af folket
Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.
Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.
På & bag scenen
Medvirkende Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Marie Louise von Bülow + Karen Duelund Guastavino
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Line Mørkeby
Komponist Marie Louise von Bülow
Scenograf Johanne Eggert
Lysdesigner Martin Danielsen Barnung
Koreograf Jannik Elkær
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé & koncept Det Flydende Teater
Forestillingshistorik
DANNER havde premiere den 20. juni 2019 og spillede frem til den 17. august på Furesøen. Herefter spillede den 28.–30. august i Dannerhuset og tog på Danmarksturné frem til 10. oktober 2019.
Forestillingen er støttet af Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Furesø Kommune, Statens Kunstfond, Aase og Einer Danielsens Fond, Spar Nord Fonden, Tømmerhandel Johannes Fog, William Demant Fonden og KODA Dramatik
Forestillingen skabes ud fra et samarbejde med