Tidligere forestillinger

Je suis Storm P., 2016

Je suis Storm P.— et spørgsmål om ytringsfrihed

Med tanker til Muhammed-tegningerne, Charlie Hebdo og Krudttønden tegner vi et humoristisk og musikalsk billede af Storm P. Vi spørger om kunstnere i Danmark skal være parate til at gå i døden for ytringsfriheden, eller om friheden også kan bestå i at vælge tavsheden.

Multikunstneren Storm P. har gennem det 20. århundrede stået som en af vores mest originale opfindere, tegnere og satirikere med så skarp en pen, at den undertiden spruttede med sved og blod. Han var en etableret del af den danske magtelite og elsket af alle som et samlingspunkt for dansk kultur, satire og frisind.

Men da nazisterne besatte landet, måtte han, som så mange andre kunstnere, finde vej gennem selvcensuren. Han måtte vælge, om han ville være en del af den nye magtelite og indordne sig efter gældende regler og sindelag eller fastholde sin integritet som kunstner og vælge en anden vej.

Se traileren til Je suis Storm P.

Medvirkende Pelle Nordhøj Kann, Sandra Yi Sencindiver & Kathrine Høj Andersen + musiker Henriette Groth  & Elverhøjkoret
Instruktør Leiv Arne Kjøllmoen
Dramatiker Andreas Garfield
Komponist Henriette Groth
Scenograf Lisbeth Burian

CPHculture.dk nominerede Andreas Garfield og forestillingen i kategorien bedste nye dramatik

Grinet & Døden, 2015

grinethelt-www-1

et musikalsk portræt af Halfdan Rasmussen om venskab, loyalitet, kærlighed, krig og modstand

Halfdan Rasmussen er hædret, elsket og beundret for sine børnerim og remser og er med de lettilgængelige »Tosserier« et nationalt ikon. Et møde med Halfdan er let, legende og med et smil på læben.Sådan er fortællingen. Det Flydende Teaters musikdramatiske forestilling tager fat et andet sted.

Vi går tilbage til 2. Verdenskrig til Halfdans møde med sin kommende hustru og forfatter Ester Nagel og digteren Morten Nielsen. Mødet med de to sætter for alvor Halfdans store dilemma på spidsen: Skal han leve for at skrive eller skrive for at leve?

»Grinet & Døden« er det hidtil ufortalte Halfdan-portræt.

på scenen skuespillere LISE LAUENBLAD, THOMAS BANG & PELLE NORDHØJ KANN samt musikerne HANNA ENGLUND & MARIE LOUISE VON BüLOW &
ELVERHØJKORET
(på Furesøen)
dramatiker LINE MØRKEBY
instruktør ROLF HEIM
komponist JEANETT ALBECK
scenograf JOHANNE EGGERT & REBEKKA BENTZEN

Anmelderne skrev:

“Halfdan Rasmussens ungdomssplittelse mellem Morten Nielsens modstandskamp og Ester Nagel Rasmussens skriveglæde er blevet til vellykket sommerteater hos Det Flydende Teater […]det er organisk og smukt og herligt selvfølgeligt. […]“
Anne Middelboe Christensen, Information

Læs Annelis Kuhlmanns minutiøse anmeldelse i Peripeti her


Stærk og livsklog komedie om digterne Halfdan Rasmussen og Morten Nielsen […] Thomas Bang er kær som den skrutryggede Halfdan med bukserne helt oppe under armhulerne af lutter befippelse, Pelle Nordhøj Kann stærk som den kompromisløse kulturdesperado Morten, og Lise Lauenblad forener Esther med saftigdrilsk sødme.
Ud på Furesøen vugger vi med vemodigt-smukt akkompagnement i bagstavnen – og det forunderlige er at bådfarten, den beskedne plads, de få rekvisitter og det totale fravær af scenisk illusion ikke virker distraherende, men tværtimod befordrende for historien.
Der opstår en forunderlig stemning, en slags tidslomme, som fortætter Line Mørkebys glimrende tekst, der vittigt leger med halfdanske rim og krigstidens vendinger. Instruktøren Rolf Heim supplerer med masser af krop og energi, så båden formelig sitrer af li
denskab, drømme og savn.
Henrik Lyding, Jyllands-Posten

Stemningsfuldt litterært trekantsdrama om modstandskamp og børnerim.
Klaus Rothstein, Weekendavisen


“Grinet & Døden er teater, hvor alle led i kæden hænger fornemt sammen. Scenografien på Furesøen udnyttes fint med korets indskud (Elverhøjkoret), og det intime rum på båden er relevant som ramme for fornemt kammerspil af de tre skuespillere, Lise Lauenblad, Thomas Bang og Pelle Nordhøj Kann. Sagt på nudansk, så spiller de ”røven ud af bukserne” lige for næsen af publikum. Og uden at man egentlig bemærker det, har den ledsagende musik bidraget til at understrege de skiftende stemninger. Veludført af de to musikere Marie Louise von Bülow og Hanna Englund og smukt komponeret af Jeanett Albeck.”
Carl Otto Dethlefsen, Det Grønne Område


”Der bliver også spillet kækt og ligefremt med Lise Lauenblad som en absurd direkte dejlighed overfor de modsætningsfyldte drengevennner, Thomas Bang og Pelle Nordhøj Kann. Johanne Eggert og Rebekka Bentzen har klædt både dem og kormedlemmerne skægt på, og i agterstavnen udgør Hanna Englund og Marie Louise von Bülow en charmerende duo, der spiller Jeanett Albecks indtagende og sangbare melodier, undertiden med skuespillerne som assisterende musikere.
Det hele er en god sommer
fornøjelse, iscenesat med den gnist af galskab, der må i brug, når scenen er en turbåds smalle gange …”
Knud Cornelius, Dagbladet Roskilde


“Det går voldsomt og hidsigt til, dette kæreste- og venne-drama. Vi får en stærk historie fortalt i Line Mørkebys formuleringer. […] Skismaet i hans sind har Thomas Bang fine udtryk for. Instruktøren Rolf Heim ligeledes. Som sådan er ’Det Flydende Teater’s forestilling et godt og interessant bidrag til at belyse en digter og hans værk, der er blevet kært folkeeje på ret ukendte præmisser.”
Gregersdh.dk


Den overraskende historie om Danmarks kæreste børnebogsforfatter fortælles i ’Grinet og døden’ af Det Flydende Teater. Glem alt om børnerim og fjolleremser, og forbered dig på et trekantsdrama mellem den unge Halfdan, forfatteren Ester Nagel, og digtervennen Morten Nielsen. […] Lise Lauenblad, Thomas Bang og Pelle Nordhøj Kann fortæller en rørende og enkel historie om forholdet mellem kunst, liv og kærlighed.”
Kristian Husted, Politiken


[…] årets sommeroplevelse
forbrugermania.dk

Grinet & Døden blev opført på Baadfarten, v. Frederiksdal, Furesøen, 17. juli – 15. august 2015

Danmarksturné 18. august – 1. oktober 2015

 

Alting mødes – Naja Marie Aidt, Bæstet og Mig, 2014

najamarieaidt

Bådfartens både på Furesøen, 7. juli – 16. august 2014
BaggårdTeatret Svendborgsund på M/S Helge, 20.-22. august 2014

Tag med på en sejltur fra Furesøen til Skagen – symbolet på den danske lykke. En sejltur gennem livet, op ad kirkegulvet med den eneste ene, ned ad fødegangen og hen til skilsmissekontoret, elsker, elsker-inde – og en ny tur i livets lykkehjul. En sejltur gennem livet, hvor kursen altid er sat om næste pynt,fordi det kan være dér, lykken venter og alting mødes. 

Vejen mod lykken er ikke altid let, den idylliske sejlbåd bliver kæntret af Bæstet, det indre monster, der hvisker os i øret: “Du er ingenting, hvis du ikke er lykkelig…”. Bæstet stårkonstant i vejen for vores paradis, så måske når vi aldrig at opdage, at lykken blot er en blind passager, vi endnu ikke har mødt.

Det Flydende Teater byder dig velkommen ombord med musik, idyl og bæst i en iscenesættelse af Naja Marie Aidts lyriske univers.

BAG & PÅ SCENEN
Instruktør Petrea Søe
Dramatiker Lærke Sanderhoff
Komponist Kirstine Stubbe Teglbjærg
Scenograf Mona Møller Schmidt
Medvirkende Tilde Maja Fredriksen, Pelle Nordhøj Kann, Christian Hetland og musiker Nicolai Kornerup

Anmeldercitater 2014

***** Jyllandsposten, ***** Børsen ***** Det Grønne Område ***** Frederiksborg Amts Avis ***** CPH Culture *****kulturshot.dk ***** xq28.dk

“Alting mødes er en fin, smuk og hyggelig totalsommeroplevelse, hvor man også får mulighed for at lytte til Naja Marie Aidts særlige jordnære, bistre og poetiske ord”
Teater1

“Dette er herlig socialsatire fra kernefamilien i velfærdssamfundet”
Weekendavisen

“Det er både skønt og desperat”
Information

Jeg er ikke mine egne snørebånd værd – sommeren 2013

presse

”Drop mig, venner! Jeg er ikke mine egne, snørebånd værd. Slip mig og lad mig falde. derned, hvor jeg alligevel, altid har været. Lad mig ikke ligge og rådne, deroppe i den frie luft. Hvor en sky kunne få øje på mig, og få ødelagt sin gyldne aften over havet.”– Henrik Nordbrandt

Da Henrik Nordbrandt falder, står tre kvinder tilbage i hans skygge. Langsomt overtager hans ord deres kroppe, og de tre muser åbner døre til poetiske og musikalske rum, kalder med stemmer, de ikke har hørt før, og bliver forført af publikum, sig selv og hinanden …

Medvirkende Özlem Saglanmak, Rosa Sand Michelsen, Anne Vester Høyer, Frederik Mellqvist,
Nicolai Kornerup
Instruktør Anders Lundorph, Emil Hansen
Komponist Henriette Groth
Scenograf Nicolai Heiselberg Trap

Anmeldercitater 2011
Uden at have læst et ord af denne hr. Nordbrandt, føler jeg pludseligt jeg kender ham. Jeg ville ønske jeg skulle sidde i hans båd og drikke hvidvin hele sommeren.” ****** (Alexandra Olesen, Magasinet KBH)

“Hvis bare al dansk poesi blev iscenesat på samme måde så ville mit forhold til digte på modersmålet sikkert været et andet.” ****** (Thor Kristjan Kidmose, ForbrugerMania)

“Her er der pludselig noget på spil. Her kan man ikke længere sidde – beklemt eller behageligt – tilbagelænet og småklukke af surmulen Nordbrandt. Her bliver han sitrende og vedkommende.” (Anne Middelboe Christensen, Information)

 

pagten_www

Vinteren 1948 møder Thorkild Bjørnvig for første gang Karen Blixen. De indgår en uopløselig pagt. En pagt, der får forklædninger til at falde og ansigter til at træde frem. En pagt, der giver sjælen flyvende medvind. En pagt, der flyder direkte mod stormen. Imens glider digterierne som rindende vand i deres årer, og deres ord smelter sammen i et smukt bølgende landskab af flydende blæk.

Medvirkende Lars Junggreen, Pelle Nordhøj Kann, Mette K. Madsen, Simon Nøiers, Søren Bang Jensen, Christine Worre Kann
Instruktør Jacob Schjødt
Dramatiker Line Mørkeby
Komponist Astrid Vang-Pedersen
Scenograf Ingvild Rømo Grande

Anmeldercitater 2011
“Line Mørkeby ser kærlighedshistorien gennem kvindelige briller og får også jalousien, uroen og ubehaget med i sin glimrende udgave” ***** (Frederiksborg Amtsavis)

“Forunderligt sommerteater om dæmoni og digterkunst midt ude på Furesøen” ***** (Henrik Lyding, Jyllandsposten)

“Astrid Vang-Pedersen har skrevet den smukkeste, firestemmige korsang over Bjørnvigs digte og passager fra Blixens fortællinger” (Anne Middelboe Christensen, Information)

“For Lars Junggren synes rollen som Karen Blixen at være kronen på værket i en fornem skuespillerkarriere, og enhver snak om hvorfor Blixen skal spilles af en mand, forekommer totalt overflødig” ***** (CPHCulture)

 

Drømmenes rige – sommeren 2011

Reumert nomineret i foråret 2012

stordrømmenes

Historien om J.P. Jacobsen – om en ung fattig og ensom kunstners kamp for anerkendelse. Historien om en mand hvis kunstneriske formåen når ekstreme højder samtidig med, at han kæmper sit livs hårdeste kamp. Kampen mellem kulturen og naturen – livet og døden.

Medvirkende Søren Bang Jensen, Stine Prætorius, Pelle Nordhøj Kann
Musikere Fredrik Mellqvist, Erik Olevik
Instruktører Anders Lundorph, Mikkel Flyvholm
Manuskript Andreas Garfield
Komponist Fredrik Mellqvist
Scenograf Nikolaj Trap Heiselberg
Producent Christine W. Kann

Anmeldercitater 2011
“Halvanden times nydelsesfuldt digterteater er det med Søren Bang Jensen som Jacobsen – ung og intens i spillet – over for Pelle Nordhøj Kann og Stine Prætorius i et præcist tegnet figurgalleri med en forvoven instruktør-friskhed i blandingen af fortidens skødefrakker og nutidens cowboyjakker” ***** (Henrik Lyding, Jyllandsposten)

“I.P. Jacobsens livsskildring er her blevet til uimodståeligt sanseteater velsignet med sommerens lethed, men også med længslens smertejag. Og forestillingen slutter som den vildeste dødskakafoni af råbestemmer med Jacobsens verselinjer, mens skipperen speeder op, så båden buldrende pløjer sig gennem vandet i bølgeeksplosion…” (Anne Middelboe Christensen, Information)

 

Idylia – sommeren 2010

Niels Borch Jensen

Forestillingen Idylia er en rejse ind i Frank Jægers digteriske univers, hvor biografisk materiale og hans værker væves sammen med figurer fra hans forfatterskab. På helt tæt hold oplever publikum gennem en dramatisk fortælling historien om den charmerende og uforsonlige Frank Jæger.
Digtene er sat i ny musik inspireret af den melodiøse 50´er-jazz fra tiden hvor Jæger startede sit litterære virke. Derfra er den musikalske linje trukket frem til idag.
IDYLIA er skabt til den sejlende træbåd, hvorpå forestillingen spilles. Furesøens naturskønne omgivelser danner kulissen for Det Flydende Teaters intime og poetiske forestilling, der er badet i dagens sidste solstråler.

Medvirkende Malin Rømer Brolin-Tani, Mads Riisom, Pelle Nordhøj Kann
Musikere Fredrik Mellqvist, Erik Olevik
Instruktør Mikkel Flyvholm
Komponist Fredrik Mellqvist
Kostumedesigner Nadia Nabil
Idé og manuskript Hanna Liv Møller

Anmeldercitater 2010

”Årets teateroplevelse gemmer sig på Bådfarten i Lyngby. Bedre kan det ikke blive, når det er dansk. Jazzmusik og en aldrig overflødig dialog iblandet skønsang og klangfuld diktion er ingredienserne. Nyd traktementet!” ****** (Rikke Decara – KultuNaut)

“Når man sejler tilbage til Frederiksdal, er hjertet måske tungere, men ørerne og øjnene er også mætte af skønhed. Samtidig plager lysten efter til at høre Jægers indledningsreplik bare én gang mere.” (Anne Middelboe Christensen – Information)

“Som forestilling betragtet er det en blanding af dramatisk kabaret og litterær søcafé med vin i glassene og et overgivent bud på Jægers lyrik, der driller med ordene, spækker med billeder og flirter med sjove rim…” **** (Henrik Lyding – Jyllandsposten)

 

Digterbruden – sommeren 2009

storDet-flydende-teater-Digterbruden-2009

Digterbruden bygger på digteren Christian Winthers kaotiske kærlighedsliv, kunstneriske virke og et besynderligt trekantsdrama; Christian Winthers forlovelse, som han fortryder fra det øjeblik han frier, Sophie Hansen, der tror, at hun skal være digterbruden og Emil Aarestup, der ombejler hende og bruger hende som muse til at skrive nogle af sine kendteste digte.

Digterbruden er et fatalt drama om datidens store følelser fortalt fra musens synspunkt.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstråds Musikdramatiske udvalg.

Skuespillere Stine Prætorius, Sune Kofoed, Pelle Nordhøj Kann
Musikere Thomas Støtt, Anders Borre Mathiesen
Idé, Manuskript og instruktion Hanna Liv Møller
Digte Christian Winther, Emil Aarestrup
Komponist Christian Kronborg
Kostumedesigner Arendse Gudmand-Høyer

Anmeldercitater 2009:
”Tilsammen løfter hele holdet af skuespillere og musikere forestillingen op på et niveau, som ligger langt højere end det kan forventes af genren. Digterbruden er ganske enkelt “back to basics”: Fine sangstemmer og gode, solide skuespilpræstationer. [...] De tre talentfulde skuespillerne leverer gode, gedigne præstationer hvor såvel karakterer som følelser bliver virkeliggjorte og understreges af rene, smukke sangstemmer. Det er ganske enkelt rørende!”

***** (Trine Wøldiche, KultuNaut)

”Halvanden times romantisk sommerteater, der giver smuk ro i fortravlede nutidssjæle.”
**** Henrik Lyding, Jyllandsposten

” »Digterbruden « på Furesøen er en smuk oplevelse, og en god og anderledes måde at lære Christian Winther og Emil Aarestrups digte at kende. Stemningen på båden er unik og nærværende og kulissen uden mage.”
(Mai Helene Lykke, Frederiksborg Amts Avis)

”De tre skuespillere er fantastiske her på denne lille intime scene der kun har plads til 46 tilskuere. […] Det er Det flydende teaters tredje sæson og vi kan da kun håbe på endnu flere.”
(Kirsten Fossing, Det Grønne Område)

 

Spredt Lykke – sommeren 2008

storDetFlydendeTeater-Spredt-lykke

Det Flydende Teater stiller med musikforestillingen Spredt Lykke skarpt på den danske mentalitet.
En række stemningsbilleder; det forelskede møde, ægteskabet, den stille lykke, det nære og det fjerne… en sightseeing ind i os selv.
Forestillingen er bygget over en række af Benny Andersens digte der ikke tidligere har været sat i musik, og i hans ånd fortælles en poetisk, dramatisk historie skræddersyet til båden og de naturskønne omgivelser.

Pressen skrev:
”Smukkere ramme kan Benny Andersen næppe få til sine digte: Lappedykkerne knejser, bøgen sig spejler, og fuglene flyver i flok – sådan en soldag på Furesøen. Og mens det Flydende Teater sejler afsted, opstår vitterligt denne sære følelse af Spredt Lykke, som titlen lokker med. For instruktøren og dramatikeren Hanna Liv Møller har skabt en elegant og sørgmunter lille forestilling om det svære liv og den besværlige kærlighed”
(Information, Anne Middelboe Christensen)

”Det har forestillingens instruktør og meddigter Hanna Liv Møller nu befundet sig i med spændingsfyldt opladt sind, og har med titlen Spredt Lykke søsat en fortryllende femkvarters stævnen ud mod tosomhedens tit så uspiselige horisonter”
(Weekendavisen, Peter Johannes Erichsen)

 

Lykken i min sjæl – sommeren 2007

stor DetFlydendeTeater-lykken-i-min-sjael

Den unge idealistiske digter Viggo forelsker sig hovedkulds i den, om muligt, endnu mere idealistiske Ingeborg. Begge er kunstnere og opsatte på at efterleve deres idealer. Men ægteskabet har svært ved at leve op til disse og til begges kunstneriske udfoldelse. Da de af økonomiske årsager flytter til gartnerboligen ved Sorgenfri Slot, går kærligheden sine sære veje…

Lykken i min sjæl er en musikforestilling om livets udfordringer og kærlighedens sære veje.
Forestillingen er bygget op omkring Viggo og Ingeborg Stuckenbergs skæbnesvangre og stormombruste liv og kærligheds historie. 14 af Viggo Stuckenbergs digte sat i musik danner den musikalske ramme. Forestillingen spiller på Baadfarten i Furesøens smukke naturomgivelser og aftensolens stråler.